Veelgestelde vragen

1. Waarom op een waterbed slapen?

Op een waterbed slapen geeft volledige ondersteuning van het lichaam zonder drukpunten. De warmte van het water geeft je spieren ontspanning. Het waterbed is het meest hygiënische slaapoppervlak. Je kan het volledig reinigen en dat jarenlang, want het waterbed heeft een zeer lange levensduur. Om je een idee te geven: Wij hebben klanten die er al meer dan 20 jaar op slapen.

2. Hoeveel weegt een waterbed en kan ik het overal plaatsen?

30 jaar lang waterbedden plaatsen: het brengt je overal. Dus ja, het waterbed kan overal geplaatst worden. Het gewicht wordt verdeeld over een groot oppervlak zodat er geen risico is. Ga je met 3 personen op een m2 staan, is dit een zwaardere belasting dan er een waterbed op te plaatsen.

3. Hoeveel kost de verwarming van een waterbed?

Dit is één van de meest gestelde vragen! Je mag op een verbruik rekenen tussen de €35 en €40 per jaar afhankelijk van de ingestelde temperatuur en het verluchten van het bed.

In het verleden merkten we soms dat de klanten hun bed ’s morgens niet voldoende verluchtten om elektriciteit te besparen, maar dat zorgt net voor risico op schimmelvorming. De extra kost van een nieuwe hoes is dan jammer genoeg niet uit te sluiten. Durf dus zeker te verluchten. Het verlucht ook de kost van het waterbed.

4. Als mijn waterbed lek is, krijg ik dan water in mijn kamer?

Neen, absoluut onmogelijk. De kans op een lekkage is zeer miniem bij het voorgeschreven onderhoud. Mocht er toch een lekkage zijn, wordt het water opgevangen door de veiligheidshoes die in elk waterbed verwerkt zit.

5. Hoe onderhoud ik mijn bed?

Het is aan te raden om je matras te behandelen met een conditioner, halfjaarlijks met 125ml of jaarlijks met 250ml ,deze conditioner beschermt de binnenkant van de matras en voorkomt luchtvorming.

Elke 3 maanden gebruik je een vinylreiniger om je matras te reinigen, te beschermen en de weekmakers te activeren zodat de vinyl soepel blijft.

Als u wilt, komen we tegen een vergoeding het jaarlijkse onderhoud uitvoeren.

6. Kan men een waterbed inbouwen in een bestaand bedkader?

Goed idee! We komen ter plaatse de maten opnemen en maken je waterbed op maat. Enige voorwaarde: het bedkader moet minimaal 180×200 meten.

7. Hoe lang gaat een waterbed mee?

We hebben klanten die al meer dan 20 jaar slapen op hun waterbed. Onder jouw goede zorgen: goed onderhoud en respect voor kwalitatieve materialen, gaat een waterbed langer mee dan een traditioneel bed.

Water verslijt niet, in tegenstelling tot andere materialen die in een traditionele matras gebruikt worden.

8. Zijn er medische voordelen aan een waterbed ?

En of! Om je een idee te geven: Het waterbed wordt zelfs in de medische sector gebruikt. Het voorkomt doorligwonden en helpt  bij de behandeling van zware brandwonden. Verklaring: De patiënt op een waterbed is schijnbaar gewichtloos.

De zachte, gelijkmatige ondersteuning legt je lichaam geen druk op. Het is aangewezen voor artritis- en reumalijders en kalmeert rugklachten. Ideaal voor toekomstige mama’s die het gewicht van een kindje met zich meedragen. De bedden zijn een grote hulp bij zwangere vrouwen en worden uitgebreid ingezet bij de verzorging van premature baby’s.

Hygiëne is het stokpaardje van de watermatras. In de gesloten matras kunnen er zich geen stofjes of bacteriën nestelen.

Daarom vindt de schone matras ook haar plek bij personen met allergieën en astma’s. Eigenlijk biedt het waterbed een veilige haven voor iedere gebruiker.

Op een waterbed slaap je sneller in en geniet je van een diepere slaap. Dat is bewezen. Een goed ononderbroken nachtrust wordt nog steeds als een van de beste medicijnen beschouwd!

De ondersteuning, het comfort en de warmte dragen alle bij tot een betere gezondheid en een meer ontspannen houding.

9. Moet ik niet op een hard bed slapen ?

Je zou het niet zeggen maar je kan niet harder slapen dan op een waterbed. Probeer maar eens water samen te drukken. Omdat je geen drukpunten meer hebt en je hele lichaam volledig ondersteund is, heb je het gevoel dat je zacht slaapt, maar je slaapt hard.

10. Zal ik mijn partner niet wakker maken wanneer ik in bed stap ?

Enkel als je letterlijk in bed duikt. De ZEN-schuim in het waterbed stabiliseert en onderdrukt je bewegingen. Zulke bewegingen worden algemeen niet als storend ervaren.