Iedereen komt ooit op het punt dat er een nieuw bed moet worden aangeschaft. Voor de een is dit wanneer ze gaan verhuizen, voor de ander wanneer ze gaan samenwonen of wanneer hun bed echt klaar is voor de sloop. Bij het kopen van een bed dien je met verschillende factoren rekening te houden en bij een waterbed is dit precies hetzelfde verhaal.

De definitie van een goede nachtrust is voor iedereen anders. De een heeft minimaal 8 uur slaap nodig, de ander 6 uur. Toch blijft voor iedereen een fijn en comfortabel bed het allerbelangrijkste voor een goede nachtrust. Een waterbed biedt voor velen die fijne nachtrust. Maar een waterbed kopen? Waar let je nu precies op? Wij hebben voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Een waterbed koop je bij een waterbed speciaalzaak.

Een waterbed kopen kan het best worden gedaan in een waterbed speciaalzaak i.p.v.n een slaapwinkel. Het waterbed wordt er vaak gebruikt om andere slaapsystemen te verkopen, omdat dit minder inspanning vergt. In een waterbed speciaalzaak kan je diverse waterbedden uitproberen en kan je goed ervaren hoe een waterbed ligt voordat je de aankoop doet. Daarnaast is er ook een specialist aanwezig die je door het aankoopproces kan begeleiden.

 

De hoogte van een waterbed

Een waterbed draait om gemak, dus ook bij het in- en uitstappen van je bed. Ga je een waterbed kopen, dan is het belangrijk dat je ook let op de instaphoogte van het waterbed. De juiste instaphoogte zorgt er namelijk voor dat je knieën en rug minder worden belast bij het in- en uitstappen. Hoe bepaal je nu de juiste instaphoogte van een waterbed? Ga op de bedrand zitten en zet je voeten plat op de grond. Is er een rechte hoek van 90° bij de onder- en bovenbenen te zien? Dan heb je de juiste instaphoogte.

 

Een waterbed kopen met de juiste watermatras

Een waterbed biedt een goede ondersteuning voor het hele lichaam zonder drukpunten. Men kan kiezen tussen stevige of soepele watermatrassen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een duo watermatras te nemen. Bij een duo watermatras kan het slaapcomfort individueel worden aangepast, harder of zachter en de temperatuur kan individueel worden ingesteld.

 

De prijs van een waterbed

Een waterbed kopen is een investering. Een investering in je gezondheid en welzijn. Een kwalitatief waterbed is verkrijgbaar vanaf 2.400 euro, oftewel de prijs van een middelmatige elektrische fiets. Waarbij je je waterbed gemiddeld 8 uur per dag gebruikt. Verder is de prijs afhankelijk van de afmeting, bekleding, hoofdbord en accessoires.

Kom langs en ontdek het waterbed!

×

Welkom op Waterdroom! Bel ons of stuur gerust een berichtje via Whatsapp.

×