Ben jij ook iemand die graag ontspant? Je spieren snakken naar een beetje rust! Misschien is voor jou ontspannen een luie dag in de zetel of net actief sportief. In beide gevallen geef je jouw spieren niet de rust die ze verdienen. Daar zorgt een waterbed voor.

Welness voor je rug

Je slaapt als een roos wanneer je wervelkolom en spieren worden gestabiliseerd. Stabiliteit in je leven vind je in een waterbed. Het waterbed biedt evenwicht door drukvrij slapen, water & warmte.

Drukvrij slapen

Je wordt letterlijk in de watten, euhm, schuim gelegd. De Zensleep watermatras wordt naast water gevuld met een speciaal ontwikkeld watervast schuim. Maar schuim, is dat wel stevig genoeg? We leggen het even uit.

Het schuim bestaat uit twee lagen: terwijl het middelste gedeelte van de schuimstof vast is, wordt het bovenste gedeelte in vingervorm uitgesneden. Hierdoor deint het mee met jouw lichaamsvormen terwijl het vaste schuimgedeelte de nodige tegendruk biedt. Je geniet van een optimale ondersteuning van jouw lichaam.

Zensleep Profine

Water

De zware last van de dag hoef je niet zelf te dragen. Dat doet het waterbed voor je. Je wordt gedragen door het water waardoor je lijkt te ontsnappen aan de zwaartekracht. Het soepele vinyl neemt de juiste vorm aan van hoofd, schouders, knie en teen. Lichaamsonderdelen waarvan in een traditioneel bed de bloedsomloop wordt onderdrukt omdat het bed niet meegeeft.

Het doet je draaien en keren in bed. Op zich niet slecht. Maar in een traditioneel bed word je een slechte houding geforceerd te draaien. Soms tot wel 80 keer (!) Om duizelig van te worden, niet?

Een goed ritme is 20 tot 25 keer roteren. In die mate is beweging goed voor je lichaam. Door het draaien worden je tussenwervelschijven beter geolied. De vloeistof die in je ruggenmerg zit, vloeit beter tussen deze schijven. Gevolg: Je ruggengraat geraakt beter herstelt en uitgerust van de dag.

In een waterbed word je dus op handen, euhm, water gedragen. Je voelt je gewichtsloos én in vorm. Je lichaam ligt automatisch in de juiste positie in een waterbed: De wervelkolom net iets hoger dan de romp. Wat zorgt voor minder pijn in de onderrug.

Warmte

Pijn in de onderrug smelt ook weg als sneeuw voor de zon door de instelbare warmte van het waterbed. Dankzij een geïntegreerd verwarmingselement is het waterbed verzachtend warm. Stel de watertemperatuur in vanaf 26°C en je bekomt het beste resultaat.

De warmte zorgt voor goede bloedsdoorloop waardoor je spieren optimaal ontspannen.

De warmte is ook goed voor je persoonlijk energiefactuur. Je verbruikt geen energie om je bed en dekens op te warmen. Ah nee, deze zijn al opgewarmd. Je ademhaling en je hartslag blijven lager, je energiepijl hoger.

Je komt dus helemaal uitgeslapen en uitspannen uit een waterbed!

Valt na het lezen van dit blogartikel een last van je schouders? Houd dan zeker onze blog in de gaten, want een waterbed heeft nóg meer voordelen!

×

Welkom op Waterdroom! Bel ons of stuur gerust een berichtje via Whatsapp.

×